Termékek - Központi porszívó készülékek

A mai kor elengedhetetlen igénye, elsősorban egészségügyi beruházás.

AZ ALKALMAZÁS ELŐNYEI:

  • Egészséges: megelőzhetők a porallergiás panaszok, mert nem ugyanabban a légtérben
    történik a levegő-kifúvás
  • Tiszta: nem jön létre az ún. mikroszkopikus porkörforgás (szívás - kifúvás - lebegés - leülepedés)
  • Zajmentes, mert a gépi egység más helyen üzemel
  • Nagy teljesítmény és szívóerő
  • Kényelmes, gyors takarítás: nincs vonszolt készülék és elektromos kábel, lépcsőn is jól kezelhető. A porzsákot évente csak 1-2 alkalommal szükséges kiüríteni illetve kicserélni!

A KÖZPONTI PORSZÍVÓ-RENDSZER HÁROM FŐ RÉSZBŐL ÁLL:

1. Beépített csőhálózat: 2"-os keresztmetszetű, nagy belső simaságú PVC csövekből és idomokból (fali-csatlakozó, könyök, ív, elágazó, szűkítő, stb.) készül, tokos-csapos ragasztott kivitelben. Szerelhető, fal-padlóhoronyba szabadon, álmennyezettel vagy egyéb módon takarva. Utólagos kiépítése is lehetséges.

2. Porszívógép: Célszerűen az épület alárendelt helységébe telepíthető, ahol a zajhatás nem zavaró és leginkább alkalmas a levegő kifúvására (garázs, pince, kazánház).
Vezérlési módjuk lehet elektromos (24 V ) vagy pneumatikus. Száraz és nedves típusú készülékek porleválasztása zsákos ciklonos vagy mindkettő együttesen.

3. Takarítókészlet: flexibilis szívócső, fogantyú, összekötőcső, szívófejek, extra tartozékok.

A központi porszívót minden új építkezőnek javasoljuk. A szívóhálózatot mindenképp érdemes megszerelni a víz- és fűtési rendszerekkel egyidejűleg, mert költsége elenyésző. A gépi készülék és a takarítókészlet utólag is beszerezhető, ill. telepíthető. Normál méretű családi ház esetében a megvalósítás összköltsége nem haladja meg egy jó minőségű mobil porszívó árát.

 

 


(C) 2004. Flexio Kft. - 1101 Budapest, Pongrác út 9/B, Tel/Fax: +36 1 264-2190, flexio@flexio.hu